Friday, May 11, 2012

sINOPSIS sAYA :)

AL-KISAHD kedai kopi, seorang polis x ckup duit nk bayo. then, die xthu la nk baya cara ape kn ? tetibe die selak selak walet die nmpak resit game jackpot die tu huh. so, die brjnji gn pelayan restoren wanita yg cntek brnama Yvonee bhawa kalo die menang die mau share dgn Yvonee tu



Comel org nye. Masing2 suda brkawen. C polis ade isteri yg suke buat cara die sndri tnpa ade suami die pon ok je kot. c Yvonee pon ade laki tp mmpnyai masala jugak.laki Yvonee wt die muflis msa polis tu mnum kt kdai kopi tu jgak. prjnjian yg dbntuk antra polis (aq xigt la nma die) dgn yvonee pon trsemai la suda an. then mlm tu, c polis tu gn isteriny mnunggu la keputusan ade kah mereka mnang utk jack pot itu. nombor yg dbeli 26 pdhl anivesary mereka 27, bini die bsing2 aje sound kt laki die. sala pilih nom. kire ny x brtuah la kan.tuptup.. tv umum nom 26 yg menang brjumlah 4juta dolar, weh .. kayo kot mereka. hidup mereka brdue berubah sekelip mata. then, c polis tu xsngka die menang pdhal die da brjnji gn Yvonee kot. so c polis tu brusaha utk mmberithu isteri ny dgn baik. thu la prngai isteri die tu kan, da la hidup x sehaluan.. akhirny, brjaya suami ny kasi thu isteri bhwa die ade wt prjnjian gn Yvonee. Pe lg jerit2 la c bini die tu.. kecoh je au ! 



esokny, c polis tu jumpe sama Yvonee di rstoren tu. die gtau hal yg sbnr. dlm cite ni, polis ni sgt jujur, baik hati dan xselfish. trus trang la die pda Yvonee. Yvonee xprcya tau. igt c polis tu brjenaka. last2, c Yvonee tu menjerit2 mcm org gile smpai la berita tu publish dlm paper : 'The Cop share tip to waitress' sth like that la kan.2 juta utk Yvonee tnpa suami(sbb xhdup brsama) dan 2 juta utk psagn polis tu la kan. idup mereka bhgie. ade skali tu ade stu brita baik dlm paper polis tu jd hero selamat kan kedai toke korea dr rompakan besa tau. kire ny idup mereka sgt bhgie pdhl. tetbe ade cte buruk msuk paper yg polis tu dating gn Yvonee. Ye, meme mereka dating tp polis tu xcurang pom, yela Yvonee gn polis tu trtngal naek kapal laut yg mewah tu ade dinner besar gn org2 kaya la kan, mereka berdue amek kesempatan utk brbual pnjang lepas tu.isteri polis tu jmpe peguam mau tuntut 2 juta yg polis tu kasi kt Yvonee. dgn sbb x ade izin dr Yvonee pon kasi 2 juta kt Yvonee. pdhl da brbncng kot mereka brdue. adoi.. aq bnci btol gn part bini polis tu. da la tamak. c polis tu xkesah la bhgian die 1 juta dan mls nk bncang kasi je la 1 juta kt isteri die selfish tu la kan. baek gl laki tu la !

lastly, Yvonee gn c polis tu pon brsatu. da msok paper hal mereka yg sbnr. sbb ade spy ikot je mereka brdue msa mereka ade masala. so dr susa2 gn snang2 sume msok paper. Yvonee ckp kt sang polis tu aq da musnah kan hidup kau. sang polis bls ny aq xkesah psal duet tu sume sbb aq ade kau, Yvonee. Pe lagi Yvonee trdiam dan brcnta la mereka dgn sepadu. so sweeett. Yvonee gn polis tu dpt byk gler surat, tiap stu surat ade cek. wang krtas sbb brsmpati bca paper dr New York Post tu, yg spy tu tulis crite kbnrannya bhwa polis tu xnk duit kan.

2 comments:

Azee Hana said...

haha...kelakar kene share sebab dah janji..haha

Hanif Idrus said...

macam best cita ini..kena tengok ini